top of page

OpenAI xat respon a preguntes sobre energia

Les intel·ligències artificials (IA) estan en boca de tot el món, i 2023 sembla que serà el seu any. Però, què tan bones són les intel·ligències artificals actualment disponibles de manera gratuïta en el mercat? Avui hem trastejat una mica amb una de les més mediàtiques, el xat de OpenAI, per a posar-la a prova en matèria d'energia. Com creieu que ha respost? Vegem-ho.


OpenIA y energía

Primer, li hem preguntat sobre nosaltres: Coneix el xat de OpenAI a MIAF i a la figura de l'assessor energètic?

chat gpt energía

Ja ho veieu. Al principi li ha costat una miqueta, però ens ha acabat reconeixent. El que si que sembla tenir molt clar és què és la figura de l'assessor energètic i quina són la seva funcions.


chat gpt energía

La veritat és que la concreció, intel·ligibilitat i rapidesa d'aquesta intel·ligència artificial ens han deixat bocabadats. Així que hem decidit estrènyer-li una mica més les rosques i li hem preguntat per informació cada vegada més específica. Què és el bo social?


chat gpt energía
chat gpt energía

I, quins requisits he de complir per a una comunitat autònoma en específic?


chat gpt energía

De nou, hem quedat sorpresos pel nivell de detall, però sobretot pel fet que aquesta intel·ligència artificial no s'ha equivocat en cap moment, donant respostes en el lapse d'uns pocs segons. 


Després, li hem preguntat a la IA per la causalitat entre la guerra d'Ucraïna i la pujada en els preus de l'energia.


chat gpt energía

Encara que sempre deixa oberta una via de fuita i remarca que es tracta d'una possibilitat més que d'una certesa, la IA respon amb concreció i remarcant els factors més determinants. Ja finalment, ens hem decidit per preguntar-li pel futur. S'atrevirà el OpenAI xat a fer una mica de prospectiva?


chat gpt energía

Doncs no. Però això no fa més que reforçar la nostra percepció sobre la solidesa d'aquesta eina. A MIAF sempre parlem de tendències i major o menors probabilitats, però no existeixen cap certesa sobre els preus energètics que tindrem en el dia de demà. Per això, i tal com indica la IA, és important estar atent i tenir un bon monitoratge del flux d'ofertes que van llançant les companyies energètiques, tal com fem aquí.


Estem segurs que les IA's tindran un paper fonamental en el futur, i que les empreses de tots els sectors trobaran diversos modes de donar-los utilitat.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page