top of page

Consells per estalviar en la teva factura de la llum durant aquest hivern

Arriba l'hivern amb la qual és, probablement, una de les majors pujades en el preu de l'energia que hem viscut. Immersos en aquest context inflacionari, amb la guerra a Ucraïna i amb una crisi de subministrament energètic encara lluny de qualsevol solució immediata, és imprescindible estar ben assessorat i tenir accés a les millors tarifes. Però per a pal·liar la pujada, el millor és aplicar algunes mesures d'estalvi energètic senzilles i que, amb els preus inflats com estan, es faran notar:


1.- La calefacció a 19º-21º durant el dia


Si les mantes i l'edredó ja no donen més de si, posa la calefacció. Però no et passis. Mantingues la temperatura de la teva llar entre els 19°-21°. Per cada grau més, el consum energètic puja, aproximadament, un 7%. I això en la factura es nota. A la nit, és millor mantenir-la apagada, però si les temperatures són molt baixes et recomanem posar el termòstat entre els 15° i 17°.


2.- Mantingues els teus radiadors de la forma adequada


Posar el termòstat a la temperatura correcta és important. Efectuar un correcte manteniment dels teus radiadors després d'un període d'inactivitat, també. Purga l'aire dels radiadors de manera senzilla: col·loca un recipient sota la clau i obre-la amb un tornavís; tanca-la quan surti un doll uniforme; repeteix el procés per a cada radiador. Només així aconseguiràs una eficiència màxima amb un consum menor.

3.- Aprofita la llum solar


Aquest punt pot semblar una obvietat. Obre les finestres quan entra el sol. Tanca-les quan ja no doni, per a retenir la màxima calor possible. Tanca aquelles estades que no utilitzes.


4.- Catifes, les teves aliades contra la pujada de preus


Tret que comptis amb un sòl radiant, usa catifes. Les catifes t'ajuden a aïllar gran part del fred que emana del sòl. I són *mullidas.


5.- Hora de renovar electrodomèstics? Compra aquells amb certificació energètica A


Un electrodomèstic amb una alta certificació energètica pot ser la teva millor garantia d'estalvi. La inversió inicial ho paga, més encara amb els preus actuals de l'energia. 


6.- Aïllament de portes i finestres


Si pots costejar-te aïllar portes i finestres, reduiràs la teva necessitat d'emprar la calefacció en gran manera. És una inversió, sens dubte, però amb el paradigma actual acabarà sent rendible.


7.- Endolls intel·ligents


Els endolls intel·ligents són una inversió barata a llarg termini. Molts dispositius, quan s'apaguen, queden en mode estand *by, consumint una baixa però constant quantitat d'energia. Els endolls intel·ligents et permeten estalviar-te aquest consum, i els pots programar com tu vulguis.


8.- Bombetes de baix consum


Ho posem l'últim perquè això ja no és cap novetat. Avui dia, gairebé tothom compta amb bombetes de baix consum, fins i tot més amb la qual està caient. 


Esperem que alguna d'aquestes solucions us pugui ser d'utilitat per a passar l'hivern de la millor forma (i la més econòmica) possible.

Comments


bottom of page